Welkom

De speeltuin in onze wijk heeft een lange geschiedenis. De speeltuin bestond reeds voordat gemeente Haarlem in 1927 het Ramplaankwartier annexeerde. De oorspronkelijke naam was “speeltuin Overveen”. Al vele generaties kinderen uit het Ramplaankwartier hebben dus heerlijk in de speeltuin kunnen spelen.

Het speeltuin seizoen loopt van april tot en met september. Er is dan 20 uur per week toezicht in de speeltuin. De toezichthouder beheert tevens het winkeltje.

Voor het toezicht en onderhoud is de speeltuin grotendeels afhankelijk van gemeentelijke subsidies. Voor de aanschaf van nieuwe toestellen is de speeltuin afhankelijk van fondsen en bijdragen van leden. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk gezinnen lid zijn van de speeltuinvereniging. De afgelopen jaren hebben wij hierdoor twee nieuwe toestellen – de draaimolen en de nestschommel – kunnen aanschaffen.

De speeltuin in het Ramplaankwartier kunt u vinden aan de Croesenstraat, nummer 51. De exacte tijden van de toezichthouder staan vermeld op het mededelingenbord bij de ingang. Ook buiten het seizoen is de speeltuin toegankelijk.

Plaats een reactie